Saborna Crkva Sremski Karlovci noćuNastavljajući se na seriju „izleti po Srbiji“ započetu u starom VS klubu, evo jednog predloga za noćni izlet, isprobanog juče:

„Roadtripping“ do Sremskih Karlovaca. Sve što vam je potrebno je dobro društvo, auto u relativno prihvatljivom stanju, i po mogućstvu malo muzike. Stari novosadski put iz Beograda vodi preko Batajnice, Stare i Nove Pazove i Inđije.

Dolazak u Sremske Karlovce oko 9, večera u kafani uz tamburice (u našem slučaju kafana „4 lava“, subota uveče). Obavezno probati jedno od retkih domaćih vina koja se izvoze u SAD – crno Bermet vino, iz Sremskih Karlovaca. Jeste malo skuplje, ali vredi. 😉

Subotom je fajront u kafani oko 1, za ostale dane sam čuo da je oko 11.

Nakon izlaska iz kafane, između ostalog i zbog zagušljive atmosfere unutra, predlažem kratku šetnju po centru gradića, oko crkava, gimnazije, magistrata…

Novi Sad je od Karlovaca udaljen nekih desetak km, tako da ukoliko niste umorni, ne bi bilo loše svratiti do njega. Centar Novog Sada je noću veoma živ, naročito ulica Laze Telečkog i okolina, u kojoj ima različitih klubova.

Ukoliko ste za nešto mirniju varijantu, večernja šetnja pored reke i poseta Dunavskom parku je verovatno bolja ideja. Verujem da je i poseta Petrovaradinu i tvrđavi sasvim ok izbor, mada lično nisam proverio.

U slučaju da u Karlovce dođete već u toku dana, ili ostanete do ujutru u NS, pa svratite ponovo, evo nešto više informacija i predlog za dnevnu rutu.

Booking.com

Eduard Jovanovic

Dizajner, web developer i ilustrator. Zaljubljenik u prirodu i putovanja. Osnivač reSabi Media grupe.